Paar jaar geleden bouwde Samen Voor Morgen een mobiele oven als een gemeenschapsverbinder, de eerste stap naar ontmoeting en verbinding. Het idee ontstond vanuit de behoefte een brug slaan tussen mensen met andere afkomst, religie, cultuur, educatie, sociale klasse, huidskleur en tegelijkertijd wijken in brouwerij brengen waar nauwelijks buurtactiviteiten aanwezig zijn en nood hebben aan een nieuwe buurtdynamiek. Bovenal weerspiegelen van diversiteit in wijken is waar Samen Voor Morgen hard op inzet. Met die insteek organiseert Samen Voor Morgen mobiele ateliers voor scholen, groepen en wijken.

Tijdens deze ateliers kunnen kinderen, jongeren en volwassenen experimenteren, ontdekken, leren samenwerken, ontmoeten en verbinding zoeken met elkaar, maar vooral plezier beleven. De oven werkt niet enkel domeinoverschrijdend inspelend op sociale vaardigheden, gezond voedsel, talenten, milieu en duurzaamheid, maar tevens gemeente – overschrijdend. De oven staat op de gekste plekken in Brussel, er is geen plek onbereikbaar voor de mobiele oven. Met andere woorden de mobiele oven komt tot ieders voordeur. De hamvraag : “wat kan allemaal gemaakt worden met de mobiele oven ?” Het antwoord is simpel : “Je kan het zo gek nog niet bedenken”

Verder deelt Samen Voor Morgen een weetje, nadat de oven gebruiksklaar was, experimenteerden aantal vrijwilligers totdat zij het ultieme pizza – recept ontwikkelden. Een eigen pizza – recept waar niemand genoeg van kan krijgen en daar zijn alle SVM – vrijwilligers trots op