Over SVM

De vzw begon als een enthousiaste oudergroep die elkaar leerde kennen aan de schoolpoort. Betrokken ouders die samen activiteiten voor kinderen zowel op school en als in de vrije tijd organiseren, met het oog op meer diversiteit. Zo groeiden het mamacafé, de papavoetbal, de boekenclub (een bibliotheek op wieltjes) en de pizza-ateliers met de mobiele oven uit tot de verschillende deelwerkingen van Samen Voor Morgen.

Samen Voor Morgen wil zo mensen laten ontmoeten, verbinden via dialoog en de culturele uitwisseling tussen gemeenschappen stimuleren. Been there, done that? Samen Voor Morgen zet deze woorden écht om in daden: we trekken de stad in met laagdrempelige vrijetijdsbesteding voor kinderen én hun ouders.

Vandaag wil Samen Voor Morgen haar werking nog verder uitbouwen. Met de mobiele oven – waarin je zowat alles kan bakken: van pizza’s tot brood, tajines of appeltaart – willen we kinderen tijdens buurt- en schoolateliers leren samenwerken en experimenteren. Samen Voor Morgen bouwde met de kindjes van  Sint - Karel basisschool een leesmobiel, een coole plek waar ieder kind kan wegdromen en spannende verhalen kan beleven. Hiermee trek Samen Voor Morgen naar parken, speeltuinen en scholen voor herbeleven van leesplezier én nieuwe avonturen ontdekken.